De Luiten

De Luiten

Als een team achter onze jongens.
Met z’n alle achter de ploeg.
Als 12e man.
Iedere week weer.
Je staat er gewoon.

Elke club heeft haar eigen verhaal.
Elke club heeft zijn fans.
Fans in hart en nieren.
In goede en in slechte tijden.

Wat blijft er over,
als de club ten onder dreigt te gaan?

Voor de voorstelling De Luiten putte Productiehuis Plankenkoorts uit eigen herinneringen, feiten, fabels en verhalen rondom voetbalclub RBC Roosendaal. Samen vertellen ze het verhaal van 2 fans, die zomaar zouden kunnen bestaan.

 
Stadsoevers - acteurs gezocht

Stadsoevers

Onze nieuwe productie ‘Stadsoevers’ speelde in september 2021. We maakten deze voorstelling op locatie in een wijk in aanbouw: Stadsoevers. Deze plek belooft een bruisende wijk te worden maar is nog een braakliggend terrein. Dit terrein is eigendom van de hoofdpersoon van ons verhaal. Dit is zijn landje. Waar hij zijn fantasie de vrije loop kan laten. In ‘Stadsoevers‘ word je meegevoerd door zijn verhalen, ontmoet je toekomstige bewoners en droom je mee over wat deze wijk allemaal kan zijn.

 
Koffervoorstellingen

Koffervoorstellingen

Hoe weet ik of iets een feit of roddel is? Hoe presenteer ik mezelf op social media? De kerndoelen van mediawijsheid verpakt in een theaterbeleving voor alle groepen in de school! Een voorstelling in je eigen klas, volledig coronaproof. Een acteur loopt door de school, van lokaal naar lokaal, en speelt in elke groep een voorstelling van 20 minuten.

In ‘Het waargebeurde verhaal van Henkie die in een drol veranderde’ zien de kinderen van de onderbouw hoe snel een roddeltje kan veranderen van een mug in een olifant, en wat dat kan veroorzaken bij de ander.

In ‘#KeesDeKonijnenman’ komt er een heuse vlogger in de klas. Kees wil beroemd worden op YouTube maar heeft maar drie volgers. Samen met de kinderen ontdekt hij de prijs die hij betaalt als hij online niet gewoon zichzelf mag zijn.

 
En ze leefden nog

En ze leefden nog

In ‘En ze leefden nog’ komen twee oude schoolvrienden, Ties en Koen, weer bij elkaar als voorbereiding op een basisschoolreünie. De problemen die ze tijdens de basisschool hadden, blijken nog altijd aanwezig. Zo is Koen nog steeds bang voor Stoere Peter, en heeft Ties nog steeds de grootste moeite om zijn vriend Koen met beide benen op de grond te houden. Ze zijn inmiddels ver in dertig, maar verliezen zich tijdens de voorstelling helemaal in hun oude dromen.

‘En ze leefden nog’ is voor kinderen van 10 tot 14 jaar een zeer herkenbare voorstelling, gebracht met de typische DMP humor.

 
Voor het blok

Voor het blok

Een lege theatervloer, een goedgevuld kledingrek en een kist vol attributen. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe voorstelling van Drie Maal Plankenkoorts.

In “Voor het blok” duiken wij in de wereld van het improvisatietheater, krijgen de acteurs prikkelende situaties voorgeschoteld. Aan hun de enerverende taak om deze situaties uit te werken tot intieme, spannende scènes. Een afwisselende theatervoorstelling die ontstaat voor de ogen van het publiek. Steeds verrassend, als het leven zelf.

Deze voorstelling is op maat te maken en volledig aan uw wensen aan te passen.

 
Ballen

Ballen

De westerse man wordt bedreigd in zijn soort. Hij staat simpel op uitsterven. De man kwam hier weliswaar als eerste, een afgietsel van niemand minder dan God zelf, maar intussen heeft de vrouw hem verdrongen. Dat klopt niet. Overal ter wereld geldt het recht van de eerste. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Dat recht is van alle tijden, alle plaatsen. Het is hoog tijd om de plaats van de man veilig te stellen

U bent getuigen van het theatrale congres: Ballen. We proberen samen opheldering te creëren over de verschuiving die plaatsvindt rondom de positie van de man en de vrouw en onderzoeken de consequenties hiervan. Er is geen ontkomen meer aan. We moeten met de billen bloot. Niemand kan enkel meer toekijken. We zijn allen onderdeel van de onverbiddelijke zoektocht naar de kern van de zaak. Weg met vaagheid, weg met nuances. Helderheid moet er komen. Eens en voor altijd.