Cyrano

Cyrano

Iedereen kent de man met de imposante neus. Het klassieke verhaal over Cyrano de Bergerac. Maar het gaat over zoveel meer, en is nog altijd actueel.

Drie Maal Plankenkoorts duikt vol overgave in dit heldenepos en maakt er een geheel eigen voorstelling van. Humor en tragiek strijden om voorrang in een romantisch verhaal over schoonheidsidealen, waardigheid en bedrog, maar bovenal: de liefde.

En ze leefden nog

Ypsilanti

Ypsilanti is een vrije bewerking van De drie mannen van Ypsilanti, een tragikomedie van de Vlaamse auteur Peter de Graef, over drie zielsverwanten in een te klein huis. Filosoof Felix nodigt twee mannen uit voor een wetenschappelijk experiment bij hem thuis. Zijn onderzoek ontspoort echter volledig doordat de twee vrijwilligers, dakloze zwerver Wim en werkloze tandarts Riemer, geen willoze slachtoffers zijn, maar met hun eigen methoden de werkelijkheid voortdurend op z’n kop zetten. De mannen blijken een gedeeld verleden te hebben en de eenzame waarheid over hun afkomst heeft voor de mannen een desastreuze uitkomst.

Alles wat er was

Alles wat er was

Zes mensen komen op een zondag in een schoolgebouw samen voor de opnamen van een wetenschapsprogramma over talent. Maar die worden nooit gemaakt. Want plotseling klinkt er een knal. Op bevel van de autoriteiten gaan ramen, deuren en gordijnen dicht. En ze blijven dicht. Eerst dagen, dan weken.

De groep probeert zich staande te houden in een nieuwe wereld. Een wereld van duisternis en isolatie. Van slapen op een gymmat en tien korrels rijst per dag. Naarmate de voedselvoorraden verder slinken, lopen de spanningen tussen de schoolbewoners steeds hoger op. Als alles wat er was er niet meer is, wat is dan nog de waarde van liefde, loyaliteit en vriendschap?

In een bijzondere samenwerking maken Drie Maal Plankenkoorts en Theaterwerkplaats Tiuri een voorstelling waarin acteurs met en zonder verstandelijke beperking samen spelen. Een uniek project vol wederzijdse inspiratie en leren van elkaar.

Kaaljakkers

Kaaljakkers

Met ‘Kaaljakkers’ keert Drie Maal Plankenkoorts terug naar zijn roots. Deze tragikomische voorstelling draait om drie mannen die vluchten voor verandering. In een poging de wereld buiten de deur te houden bivakkeert het drietal al jaren in een afbraakpand. In die ene kamer is het leven van de mannen overzichtelijk. Ze eten, slapen en keuvelen. Vanuit hun bed maken ze plannen voor de toekomst. Maar door gebrek aan daadkracht komt daar weinig van terecht. Voor een nieuw begin zijn ze banger dan voor het einde.

‘Kaaljakkers’ is een voorstelling vol wrange humor, hoop en hoogmoed.