De Luiten

De Luiten

Als een team achter onze jongens.
Met z’n alle achter de ploeg.
Als 12e man.
Iedere week weer.
Je staat er gewoon.

Elke club heeft haar eigen verhaal.
Elke club heeft zijn fans.
Fans in hart en nieren.
In goede en in slechte tijden.

Wat blijft er over,
als de club ten onder dreigt te gaan?

Voor de voorstelling De Luiten putte Productiehuis Plankenkoorts uit eigen herinneringen, feiten, fabels en verhalen rondom voetbalclub RBC Roosendaal. Samen vertellen ze het verhaal van 2 fans, die zomaar zouden kunnen bestaan.

Stadsoevers

De manier waarop we stilvallen

Onze productie ‘De manier waarop we stilvallen’ speelde in september 2021. We maakten deze voorstelling op locatie in een wijk in aanbouw: Stadsoevers. Deze plek belooft een bruisende wijk te worden maar is nog een braakliggend terrein. Dit terrein is eigendom van de hoofdpersoon van ons verhaal. Dit is zijn landje. Waar hij zijn fantasie de vrije loop kan laten. In ‘Stadsoevers‘ word je meegevoerd door zijn verhalen, ontmoet je toekomstige bewoners en droom je mee over wat deze wijk allemaal kan zijn.

En ze leefden nog

En ze leefden nog

In ‘En ze leefden nog’ komen twee oude schoolvrienden, Ties en Koen, weer bij elkaar als voorbereiding op een basisschoolreünie. De problemen die ze tijdens de basisschool hadden, blijken nog altijd aanwezig. Zo is Koen nog steeds bang voor Stoere Peter, en heeft Ties nog steeds de grootste moeite om zijn vriend Koen met beide benen op de grond te houden. Ze zijn inmiddels ver in dertig, maar verliezen zich tijdens de voorstelling helemaal in hun oude dromen.

‘En ze leefden nog’ is voor kinderen van 10 tot 14 jaar een zeer herkenbare voorstelling, gebracht met de typische DMP humor.

Cyrano

Cyrano

Iedereen kent de man met de imposante neus. Het klassieke verhaal over Cyrano de Bergerac. Maar het gaat over zoveel meer, en is nog altijd actueel.

Drie Maal Plankenkoorts duikt vol overgave in dit heldenepos en maakt er een geheel eigen voorstelling van. Humor en tragiek strijden om voorrang in een romantisch verhaal over schoonheidsidealen, waardigheid en bedrog, maar bovenal: de liefde.

En ze leefden nog

Ypsilanti

Ypsilanti is een vrije bewerking van De drie mannen van Ypsilanti, een tragikomedie van de Vlaamse auteur Peter de Graef, over drie zielsverwanten in een te klein huis. Filosoof Felix nodigt twee mannen uit voor een wetenschappelijk experiment bij hem thuis. Zijn onderzoek ontspoort echter volledig doordat de twee vrijwilligers, dakloze zwerver Wim en werkloze tandarts Riemer, geen willoze slachtoffers zijn, maar met hun eigen methoden de werkelijkheid voortdurend op z’n kop zetten. De mannen blijken een gedeeld verleden te hebben en de eenzame waarheid over hun afkomst heeft voor de mannen een desastreuze uitkomst.

Alles wat er was

Alles wat er was

Zes mensen komen op een zondag in een schoolgebouw samen voor de opnamen van een wetenschapsprogramma over talent. Maar die worden nooit gemaakt. Want plotseling klinkt er een knal. Op bevel van de autoriteiten gaan ramen, deuren en gordijnen dicht. En ze blijven dicht. Eerst dagen, dan weken.

De groep probeert zich staande te houden in een nieuwe wereld. Een wereld van duisternis en isolatie. Van slapen op een gymmat en tien korrels rijst per dag. Naarmate de voedselvoorraden verder slinken, lopen de spanningen tussen de schoolbewoners steeds hoger op. Als alles wat er was er niet meer is, wat is dan nog de waarde van liefde, loyaliteit en vriendschap?

In een bijzondere samenwerking maken Drie Maal Plankenkoorts en Theaterwerkplaats Tiuri een voorstelling waarin acteurs met en zonder verstandelijke beperking samen spelen. Een uniek project vol wederzijdse inspiratie en leren van elkaar.

Kaaljakkers

Kaaljakkers

Met ‘Kaaljakkers’ keert Drie Maal Plankenkoorts terug naar zijn roots. Deze tragikomische voorstelling draait om drie mannen die vluchten voor verandering. In een poging de wereld buiten de deur te houden bivakkeert het drietal al jaren in een afbraakpand. In die ene kamer is het leven van de mannen overzichtelijk. Ze eten, slapen en keuvelen. Vanuit hun bed maken ze plannen voor de toekomst. Maar door gebrek aan daadkracht komt daar weinig van terecht. Voor een nieuw begin zijn ze banger dan voor het einde.

‘Kaaljakkers’ is een voorstelling vol wrange humor, hoop en hoogmoed.